Lucia- pullat ovat olleet osa perheemme jouluisia leipomisperinteitä jo
useamman sukupolven ajan. Leivoin niitä yhdessä Ebba- mummoni kanssa joulun
alla jo aivan pienenä tyttönä. Harvemmin arjessa käytetty mauste, sahrami, tuo
pulliin jouluisen ja arvokkaan vivahteen ja keittiöön ihanan joulupullan tuoksun.
Maukasta joulunaikaa!
T. Minnimari, Janrik ja Merete
LUCIAPULLAT
Ainekset
5 dl täysmaitoa
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa1
1⁄2 g sahramia
1 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
15 dl vehnäjauhoja
200 g pehmeää voita
Voitelu
1 kananmuna
Koristelu
rusinoita ja tomusokeria
Valmistusohje:
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maidon joukkoon. Lisää joukkoon
kananmunat, mausteet ja sokeri. Alusta jauhot vähitellen taikinaan niin, että taikina
lopulta irtoaa kulhon reunoista. Alusta lopuksi joukkoon myös pehmeä voi. Kohota
taikina lämpöisessä paikassa leivinliinan alla.
2. Jaa taikina viiteen osaan ja osat edelleen 10 palaan. Tee paloista noin 20 cm pituisia,
sormenpaksuisia tankoja, joista on helppo muotoilla perinteisiä, kierteisiä s- kirjaimia.
3. Kohota pullia vielä kertaalleen uunipellillä. Voitele ja koristele ne rusinoilla ennen
paistamista. Paista pullia 225- asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia. Sirota
jäähtyneiden pullien päälle tomusokeria.