Tuu tupahan -tapahtumainfo

Infosivulle päivitetään kevään kuluessa myös tapahtumakartat sekä tietoa liikenne-, ruokailu- ja saniteettijärjestelyistä.

Tapahtuman kuvaus

Vuoden Valtakunnallisessa Kylässä 2014 Vuolenkoskella järjestetään Valtakunnallisena avoimet kylät -päivänä 6.6.2015 asumisen tapahtuma Tuu tupahan – Kylätien tilat ja talot yksipäiväisenä tapahtumana kello 10-18.

Tarkoitus on esitellä vuolenkoskelaista asumista maaseudulla, mutta silti lähellä kaupunkeja. Tapahtumassa on monipuolisen ohjelmatarjonnan lisäksi mukana 11 asuttua kotikohdetta pirteistä uudisasumiseen. Tapahtumakokonaisuus rakentuu asuntokohteiden lisäksi rakennusmessuista, maalaistorista, tilaisuudesta lounastaa Maaseutunaisten patojen äärellä sekä Löytöjen Laarit sisustus- ja kierrätystorista.

Tapahtuman järjestää kyläläisten omistama elinkeinoyhtiö Omakylä Vuolenkoski Oy, joka omistaa ja hallinnoi Koskenrannan asemakaava-alueen aivan Kymen tuntumassa.

Liput: 10 euroa, alle 15 -vuotiaat ilmaiseksi (käteismaksu). Ennakkolippuja saatavana Kyläpisteeltä: Vuolenkoskentie 1430, p. 044 788 78 78.

Huom! Muistathan varata käteistä lompsaan. Lähimmät ottomaatit löytyvät Vierumäen Matkakeitaalta, Kausalasta ja Jaalasta.

Rakentamisen messut ja Löytöjen Laarit Koskenrannan kaava-alueella

Koskenrannan kaava-alue toimii päämessualueena, jonka sisäpuolella sijaitsee kolme kotikohdetta. Kaava-alueella sijaitsevat myös rakentamisaiheisten messujen näytteilleasettaja-alue sekä Sisustus-kierrätystori Löytöjen Laarit.

Itse kaava-alueella valmis infra, kaksi valmistunutta omakotitaloa, kolmas rakenteilla sekä kaksi rivitaloa. Vapaiden tonttien kohdalle on tarkoitus sijoittaa rakentamisaiheisia näytteilleasettajia heti alueelle saavuttaessa lipunmyynnin läheisyyteen.

Messuilla on esillä mainio kattaus rakentamisen osaamista ja tarjontaa. Tämän hetken tilanteen mukaan paikan päällä ovat mm. Omatalo Oy, Jämerä kivitalot, Mammuttikoti, Kontio Hirsitalot ja Hirsihuvilat, Teri-Talot, Muurametalot, Maakunnan Lasi Ky, Kymenlaakson Kastelli, Tikkurila, Lahden Värisilmä, Piipputalo, Tom Allen Oy, Kymen Kattokeskus sekä Heinolan Levy ja Lista. Joitakin taloesittelijöitä on myös paikan päällä itse kotikohteissa.

Tule paikalle ja jutulle. Näytteilleasettajat pistävät parastaan!

Rakennusmessujen paikkavaraustietoa:

Paikkakoko: n. 4x4m
Yksikköhinta: 225€ + alv
Varustelu: Näytteilleasettajat huolehtivat paikkansa teltoittamisen, jos sille tarvetta, esittely voi tapahtua myös autosta käsin
Osoite: Töyrynkuja, 19160 HUUTOTÖYRY

Yhteyshenkilöt: Ville Pisto, p. 044 357 20 82, Juhani Salonen, p. 044 032 03 83

Löytöjen Laarit:

Paikkakoko: 2 m pöytäpaikka
Yksikköhinta: 50€ + alv
Varustelu: Näytteilleasettajat huolehtivat paikkansa teltoittamisen ja myyntipöydän, jos sille tarvetta, esittely voi tapahtua myös autosta käsin
Osoite: Töyrynkuja, 19160 HUUTOTÖYRY

Yhteyshenkilö: Paula Holmström, p. 0505 64 26 71

Esittelypaikasta kiinnostuneet, olkaahan yhteydessä ja varatkaa paikkanne auringosta!

Tapahtuman markkinointi

Vuolenkoski itsessään on erittäin vireä ja aktiivinen n. 500 asukkaan kylä aivan Kymenlaakson pohjoisosassa Iitin kunnassa. Suomen urheiluopisto Vierumäellä sijaitsee vain kivenheiton päässä, moottoritieyhteys Lahteen kulkee 25 minuutissa ja vesiteitse pääsee aina Jyväskylään asti. Vapaa-ajanasukkaita alueella on n. 2500.

Vuoden Kylä 2014 -valinta osoittaa, että Vuolenkosken kylän teot ja toimet tunnetaan laajasti. Kylätoiminta Vuolenkoskella ja sen jatkuva kehittäminen ovat olleet malliesimerkkejä kolmannen sektorin aktiivisesta toimijuudesta kyläalueen kehittämiseksi ja sen arvo on tunnustettu valtakunnallisestikin.

Tuu tupahan -tapahtumaa markkinoidaan näkyvästi Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson alueella. Myös valtakunnan medioihin otetaan yhteys mahdollisuuksista saada buffi-tyylisiä julkaisuja. Tavoitteena on saada Vuolenkoskelle sankasti väkeä. Tapahtumapäivänä kello 10-12 Kymen rannassa on samanaikaisesti jokalauantainen kesätori, joka jo itsessään vetää noin 500-700 kävijää joka lauantai.

Veteraanitraktorien Vetokisat heinäkuussa 2014 keräsivät kylään kilpailijoineen ja huoltojoukkoineen reilusti yli 3000 kävijää yhden päivän aikana.

Tapahtumien järjestämisessä vuolenkoskelaista toimintaa kuvaa asenne:

Täällä tehdään eikä meinata! Kun jotain tehdään, niin kunnolla!

 

Tapahtumaan liittyvät yhteydenotot:

Omakylä Vuolenkoski Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ville Pisto, 044 35 72 082, ville.pisto(at)vuolenkoski.fi

ja tapahtumakoordinaattori Paula Holmström, 050 564 26 71, paula.holmstrom(at)vuolenkoski.fi

Vuolenkosken kyläyhdistys ry
19160 Huutotöyry

puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi

Kyläpiste palvelee

Ma - Ke 12-16
To 6.30 -10 (aamukahvit), sekä 16-18
Pe parturi ajanvarauksella,
     muulloin kyläpiste 12 - 16
La 10 - 14

Vuolenkoskentie 1430
19160 Huutotöyry