Omakylä Vuolenkoski Oy

Omakylä Vuolenkoski on Suomen ensimmäinen kyläläisten itsensä omistama elinkeino- ja kehitysyhtiö. Osakkaina yhtiössä on yhteensä 139 kylän vakinaista ja vapaa-ajan asukasta sekä yritystä. Omakylän tuotto jää kaikkineen Vuolenkosken kylän kehittämiseen, sen asukkaiden hyväksi.

Omakylä Vuolenkosken tarkoituksena on varmistaa ja kehittää kylällä toimivia palveluita, vankistaa sen asukasmäärää ja tukea elinkeinotoiminnan kehittymistä. Yksi toiminnan keskeisimmistä osa-alueista on Koskenrannan asemakaava-alue, jonka tonttien myynnistä Omakylä vastaa. Kunnallistekniikkaan yhdistetty asemakaava-alue muodostuu omakoti- ja rivitalotonteista, minkä lisäksi alueelle on kaavoitettu mahdollisuus vanhusten palvelukeskuksen rakentamiselle kuten kyläkeskuksellekin. Lisätietoa myytävistä voit kysyä Juhani Saloselta p. 044 0320 383.

Kyläpiste toimii osoitteessa Vuolenkoskentie 1471 ja palvelee kylän infopisteenä. Kyläpisten aukioloajat voit tarkistaa Kyläpisteen sivuilta: http://www.vuolenkoski.com/fi/kyla/sisasivu/kylapiste, kyläpisteen emännän tavoitat numerosta 044 788 7878. Kyläpisteeltä yrittäjät voivat vuokrata toimitiloja. Tällä hetkellä Kyläpisteellä palvelee ajanvarauksella hieroja Liisa Kuoppamäki (p. 040 500 6511) Kyläpisteeltä löydät myös kirjojen vaihtopalvelun.

Omakylä vastaa myös Ari & Mari - Vuolenkosken Nuorten Työpalvelusta, jonka tavoitteena on kehittää kyläalueen 14-19-vuotiaiden nuorten työelämätaitoja,. Työpalvelusta jokainen asukas, vapaa-ajan asukas tai yrittäjä voi tilata nuoren työntekijän esimerkiksi haravoimaan, leikkaamaan nurmikkoa, karsimaan taimikkoa, tekemään mökin keväthuollon tai muita töitä. Tilaukset voi jättää arijamari@vuolenkoski.fi / 044 980 4828.

Omakylä Vuolenkoski Oy perustettiin syksyllä 2008. Yhtiön tunnuksen on suunnitellut professori ja graafikko Kyösti Varis Vuolenkosken talousalueen yritysten ja yhdistysten käyttöön. Yhtiö on matkansa varrella toteuttanut erilaisia projekteja ja yhdessä Iitin kunnan kanssa hoitanut Koskenrannan asemakaava-alueen muokkaamisen tonttikäyttöön. Omakylä Vuolenkoski hallinnoi myös vuosina 2012-14 toteutettua OmaVerkko-hanketta. Hankkeessa päivitettiin kylän internetsivusto www-vuolenkoski.fi. Sivusto ristittiin käyttöönoton yhteydessä Vuolenkosken Virraksi.

Yhteystiedot

Omakylä Vuolenkoski Oy
pj. Jarmo Kivivainio
Vuolenkoskentie 1471
Huutotöyry
Suomi
040 557 6476
040 557 6476
Google Paikalliset

Tagit

elinkeinoyhtiö, Kyläpiste, kyläyhtiö, tontti, vuolenkoski