Elävä Joulukalenteri 2019 KIITTÄÄ!

Elävä Joulukalenteri 2019 on sulkenut luukkunsa ja kiittään mitä lämpimimmin kaikkia mukana olleita! Se oli tsirpakkaa jälleen!

Vuosi 2019 oli jo kuudes Joulu, kun kylämme punaposkisin ja kanelintuoksuisin tapahtumasarja oli täällä. Saimme tonttutorvisoittokunnan fanfaarien saattelemana esitellä: Elävä Joulukalenteri vuosimallia 2019, kaikenlaista kaikenlaisille - ja tunnelmallinen Metsäneläinten herkkupuoti!

Perusaskeleet olivat edelleen samat, palotallin teema verrattoman ajankohtainen ja tapahtuma-aktiivisuus tallella, tottakai ja kuinkas muuten. Sankoin joukoin tultiin hakemaan taas sitä aitoa, lämpimänä tutajavaa tuntumaa, jota joulukalenteri pullotti niin, että meinasivat luukut saumoistaan ja saranoistaan ratketa.

Aikaisempien vuosien tapaan joka päivä Joulun alla päivitimme tänne verkkosivuille, Kyläpisteelle ja vanhalle palotallille (Vuolenkoskentie 1196) Elävästä Joulukalenterista yhden kutkuttavan luukun. Monien villasukan pohjassa syyhysi ja se oli vanhan vuolenkoskelaisuskomuksen mukaan merkki joulukuisesta mukavapotpurista.

Toki myös jo perinteiksi istahtaneet, joulunajan kylätempaukset olivat osana tätäkin kalenteria. Tapahtumalistaus tuli sekin vuolenkoski.fi -nettiin päivitetyksi, jotta sujuivat meininkipäivämäärien sutjakat siirrot omiin almanakkoihimme. Ja hyvin synkkasi!

Nyt taas huilataan jouluaskareista vajaan vuoden verran, mutta jos vaikka kesähelteilläkin alkaa jouluttaa, otahan joutessas katsahdus joulukalenterin ajatukseen tai hyppää nystyröitä virkistävälle muistoturneelle aikaisempien vuosien luukkujen äärelle.
 

Pst. Muistatko vielä Tonttu vinkkaa -palstamme? No hyvä! Katsos, kun siellä on edelleen vallan uusiokäyttökelpoista, Jouluun hykerryttävää kamaa, kiepahdappa inspiroitumassa!

Psst. Ottakaa hyvät joulunihmemaan tonttukansalaiset yhteyttä. Kalenteritytöt janoavat törröröö-ideoitanne ja tuoretta sutinapunssia, myös ensi joulua ajatellen: joulukalenteri@vuolenkoski.fi.

 

Tästä se taas alkaa, koko kylän yhteinen joulun odotus; tervetuloa mukaan!

Joulukalenteri aukeaa vanhalla palotallilla illan hämärtyessä klo 17. Luvassa ihana, jouluinen, pieni, yhteinen hetki höyryävän glögin äärellä. Joulukalenterityttöjen kanttiini, pari yhteislaulua muutaman kyläkuoro Viihteellisten jäsenten avustuksella sekä kylän ja Kyläkauppamme joulutervehdykset. 

Tieto meidän maan mainiosta joulukalenteristamme on ilmeisesti maakuntien vastuutonttujen kautta kiirinyt Maaseudun tulevaisuus -lehden toimitukseen ja palotallille on myös saapumassa lehden Kantri-liitteen toimittaja tunnelmoimaan joulua kanssamme. Se kuuluisa Vuolenkosken jouluinen kyläfiilis, ne onnen pienet asiat jaetaan näin myös eteenpäin Kantri-lehden joulunumerossa. On se vaan hieno juttu!

Olet lämpimästi tervetullut!

 

Yhteystietomme

Elävä joulukalenteri

Avoinna joulukuun ajan vanhalla palotallilla

Vuolenkoskentie 1196

19160 Huutotöyry

Yhteys kalenterityttöihin:

joulukalenteri@vuolenkoski.fi