Luukku 4

Verkko, sulka ja mailat!

-Vai niin! totesi Töpsykkä kurkistaessaan harjun rinteellä kasvavan kuusen juurelta. Töpsykkä näki koululaisia ja varttuneempaa väkeä matkaavan upouudelle liikuntahallille. 

-On teillä hieno Areena! kuului erään männyn näreen takaa vahva ääni.

-On, on. Ja sen kävi vihkimässä käyttöön itse opetusministeri yhdessä meidän kylän koululaisten ja Nuppulan väen kanssa. Kesästä saakka ollaan hallilla pellattu ja touhuiltu jos jonkinlaista peliä, Töpsykkä valotti yrittäen samalla kurkistaa  näreen luo nähdäkseen, kuka kumma tuo salaperäinen ääni kera pienen lyhdyn mahtoi olla.

-Saariselällä puhuivat, että teillä on komea halli, jonka kyläläiset tekivät yhdessä Iitin kunnan ja valtionavustuksen voimin, ääni jatkoi. -Saapikos seuraan liittyä pelaamaan? Kuulin, että tänään Areenalla lyödään sulkaa aika kello iltaseitsemästä yhdeksään.

-Toki saa liittyä. Sinnehän minäkin ajattelin suunnata, Töpsykkä kertoi edelleen metsän siimekseen kurkistellen. 

-Niin, sinä varmaan ihmettelet, kuka kumma minä olen, ääni vastasi.

-No kieltämättä olen kovasti yrittänyt saada äänestäsi kiinni, mutta vielä ei ole lamppu välähtänyt, Töpsykkä sanoi raapien punaista lakkiaan ja kulmiaan kurtistaen.

-Päivää! Minä olen Vertti-Väkkärä. Aito Lapin tonttu, tai siis tarkoitan, että toimialueenani on Lappi ja Kiilopää. Kaikkihan me ollaan aitoja Lapin tonttuja lähtöisin, Vertti-Väkkärä kertoi tietävästi.

-Vai niin! Töpsykkä sanoi ilahtuen ja kättään tervehdykseksi ojentaen.

-Hauska tutustua, Vertti-Väkkärä nyökkäsi suupieli hymyssä ja tuohireppu olalla. -Minä pyysin Pukilta täksi vuodeksi tällaisen Interrail-matkan tänne Etelämpään. Kuulin teidän komeasta Halli-hankkeesta ja ajattelin, että tänä jouluna minusta olisi mukavaa viettää joulua täällä Vuolenkoski-Koskenniskan alueella. 

-No sepäs mukava yllätys! Ja juuri eilen, kun minä sain Pukilta lentopostia, niin hän ei kirjeessään maininnut lisävahvistuksesta mitään, Töpsykkä selotti höröttäen.

-Tämä olikin vähän tällainen undergroud-tehtävä. Sovimme Pukin kanssa, että ollaan vähin äänin siihen asti, kunnes minä olen ylittänyt Hämeen rajan. Tai Kymenlaaksoahan tämä vielä taitaa olla. No oli kuinka oli, sano Vänskä vain. Niin ne tuppaaavat tuolla Kiilopäälläkin minua nimittävän, Vänskä kertoi vetäen partaisen suupielensä hymyn karrelle. 

-Jo oli kertakaikkiaan yllätysten yllätys, Töpsykkä kummasteli ilahtuneen hämmästyneenä. -Ei mutta nyt meidän on kiirehdittävä! Kaikille avoin tiistain sulkapallovuoro on jo alkanut klo 19.

Niin nämä kaksi harmaapartaa alkoivat kulkea yhteistä polkua kohti Areenaa tuohireppu ja hiippalakit heiluen. 

LISÄNÄ TIISTAIN SULKAPALLOPÄIVÄÄN:

Kylätonttu Töpsykän henkilökohtainen hyvinvointivalmenteja, Personal trainer Jonna vinkkaa kaikille kyläläisille kaksi mukavaa liikettä juuri tähän tiistaipäivään! Eli jouluisia herkkuhetkiä sulattelemaan jo näin etukäteen:

Jouluiset jumppavinkit tiistaipäivään

Joulunajan tapahtumat kylällämme 2020

päivitetään tämän linkin taakse tuotapikaa

Yhteystietomme

Elävä joulukalenteri

Avoinna joulukuun ajan vanhalla palotallilla

Vuolenkoskentie 1196

19160 Huutotöyry

Yhteys kalenterityttöihin:

joulukalenteri@vuolenkoski.fi