Mehiläistarhaaja

Ajankohtaista tarhoilla

Helmikuussa kaiveltiin pesät esiin lumen alta, että pesien ilmanvaihto pelaa ja mehiläiset eivät tukehdu hiilidioksidiin. Lisäksi näin kevättalvella on naulattu ja vahoitettu uusia kehiä ja laitettu laatikoita valmiiksi lisätilan antamista varten. Myös vanhoja vahoja on sulateltu ja puhdistettu uutta käyttöä varten.

Sanna Saarnio on mehiläistarhaaja, joka valmistaa erilaisia tuotteita hunajasta ja mehiläisvahasta. Ruoanlaittoon ja leivontaan soveltuvan hunajan lisäksi hän valmistaa hunajasinappia ja mehiläisvahakynttilöitä.

Sanna on opiskellut biologiaa ja koulutukseltaan hän on filosofian tohtori. Sanna toimii ekosysteemiekologian dosenttina Itä-Suomen yliopistossa. Vuonna 2010 Sanna aloitti mehiläistarhaukseen liittyvän koulutuksen ja sai syksyllä 2012 mehiläistarhaajan ammattitutkinnon. Ensimmäisenä kesänä Saarniolla oli kolme pesää, jotka tuottivat yhteensä 120 kiloa hunajaa - määrän, jota hän ei saanut itse kulumaan millään. Hunajaa oli näin ollen alettava myymään. Sannan mehiläiset asuvat hänen kotitilallaan Kymijoen varrella ja niiden tuotteita voi löytää Vuolenkosken kesätorilta ja kioskilta, ja niitä voi myös kysyä suoraan itse tuottajalta.

Vapaa-ajallaan Sanna lukee mielellään erityisesti historiallisia romaaneja sekä rikoskirjallisuutta. Tämän lisäksi Sanna pitää kasvimaan hoidosta ja käsitöiden tekemisestä.

Yhteystiedot

Mehiläistarhaaja
Sanna Saarnio
044 5180214