Haikula Oy

Haikula Oy on pääasiassa maatalouden neuvontaa ja koulutusta tarjoava yritys.

Pauli tarjoaa neuvontaa liittyen viljelijöiden EU-tukiin ja tukipapereiden täyttämiseen. Tämän lisäksi Pauli pitää koulutuksia aiheesta. Merja luennoi alan opiskelijoille ja toimii arvioijana maatalousalan tutkintotilaisuuksissa. Neuvontapalveluiden lisäksi Haikula Oy välittää lannoitteita viljelijöille. Maatalouden neuvontapalveluiden ohella Merjan ja Paulin aika kuluu maatilan töissä. Tilalla viljellään pääasiassa kuivaheinää jota tuotetaan etupäässä hevosille.

Merjalla ja Paulilla on molemmilla maatalousalan koulutus; Merja on koulutukseltaan agronomi ja Pauli on agrologi. Vuoteen 1984 asti Pauli oli töissä liha-alan yrityksissä, ja sen jälkeen alkoi maanviljelijän työt. Haikula Oy on perustettu vuonna 1995. Vapaa-ajalla Merja ja Pauli rentoutuvat maastohiihdon parissa.

Ohessa on Haikula Oy:n käyttämä koulutusaineisto kevään 2019 tukikoulutuksissa.

Haikula Oy ei vastaa aineiston oikeellisuudesta, yksityiskohtaisemmat ja tarkemmat tukiehdot löytyy Ruokaviraston sivuilta: https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/tuet-ja-rahoitus/

Ympäristökorvauksen peltomaan laatutesti on yksi ympäristökorvauksen ehdoista. Peltomaan laatutestin voit helpoiten täyttää Vipu-palvelun sähköisessä asioinnissa. Tämä ehto on täytettävä 30.4.2018 mennessä. 

Tukikoulutus 2019

Ekologinen ala 24.4.2019.pdf

Nitraattiasetuksen tiivistelmä 5.4.2016

 

 

 

 

Yhteystiedot

Haikula Oy
Merja ja Pauli Pethman
0400 886 321