Kalaonnea ja supersäpinää lasten syysretkellä kalalammella

"Sateella kala syö vai ollaanko hiljaa, niin saadaan kala?". Vaan niinpä laitettiin vanhat uskomukset uusiksi, kun kauniissa syyssäässä ja melkoisella mölinällä nostettiin kalaa ylös torstaina 14.9. Vuolenkosken kalalammella päiväkotilaisten ja eskareiden hartiavoimin.

Jos ei puuttunut kalaonnea niin ei takuulla reippauttakaan, kun pienet askeleet kulkivat halki kylänraitin kohti voimalaitoksen kupeessa odottavaa lampea kotineen. Vastassa lapsiryhmää ja Nuppulan henkilökuntaa oli joukko innokkaita aikuisia, jotka olivat odotellessa testanneet kalastusvarusteiden toimivuutta. Yksi vonkalekin oli jo nostettu lammesta näytille, jotta koko hommasta tulisi lasten silmissä riittävän uskottavaa puuhaa. Tätä lohta ja sen lukuisia muita, myöhemmin napattuja lajitovereita katseltiin silmästä silmään, jututettiin, silitettiin ja ristittiin jos minkäkin nimisiksi kermaisen kalakeiton kuninkaiksi ja prinsessoiksi. 

Kaikki lapset saivat kokeilla kalan narraamista ja mikä parasta, yhden kalaonni tuntui olevan kaikkien yhteinen onni. Sillä sekunnilla kun rannasta kuului "Kala on kii!", oli koko joukko yhtenä laumana jännittämässä saaliin väsyttämistaistelua. Kannustusten ja onnittelujen määrä oli suuri. Salamavalot räpsyivät, kun pienten tyttöjen ja poikien onnistumisen hymyjä filmattiin.

Veden antimia ei tällä kalareissulla ehditty valmistaa ruoaksi, mutta järjestävä taho, Vuolenkosken osakaskunta, oli hankkinut koko rytmiryhmälle hienot eväät, joista ykköseksi täytyi nousta ennätyssuuri, rapeaksi paistettu grillimakkarakasa ja pillimehut, tottakai. Kunniamaininta annettiin kinkkusämpylälle, joka kuuleman mukaan maistui kalalle. "Ihan oikeasti, hei maistakaa ite vaikka!" Ja taas riitti porukalla lystiä.

Tästä hyvänmielenaamupäivästä syksyisen kauniissa luonnossa kiitetään tietenkin lapsia. Teitte retkestä energisen elämyksen, jota on mukava muistella vielä pitkään. Sitten kiitetään Nuppulan henkilökuntaa, jolla riitti jaettavaksi just eikä melkein oikeanlaista asennetta ja huumoria sekä mahtavaa huolenpidon tatsia. Kiitoksissa ei missään nimessä haluta unohtaa Vuolenkosken osakaskuntaa tapahtuman ideoinnista ja pystyyn pistämisestä. Tempauksesta ideoidaan jo perinnettä!

Näiden kokemusten inspiroimana, nyt kaikki kalaan!

 

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry