Turinatuvan kevät huipentui retkeen Huhdasjärvelle!

Turinatuvan kevätkauden päättäjäisiä vietettiin aurinkoisessa säässä, kevätretken merkeissä. Maanantaina myllymme pihamaalle kerääntyi liki parikymmentä retkeläistä ja viiden auton letkessa sitä lähdettiinkin sitten naapuripitäjään tutustumaan sekä kuulemaan tarinoita ja muistoja. Retken kohteena oli Jaalan, Huhdasjärvellä sijaitseva Jaalan kotiseutuyhdistyksen Museokangas vanhoine rakennuksineen ja koulumuseoineen. 

Retkeläisiä olivat vastaanottamassa Ulpu Suikkanen ja Eeva Ilonoja kotiseutuyhdistyksen puolesta. Heti ensimmäiseksi pääsivät retkeläiset tutustumaan ihastuttavaan ja niin monia, monia muistoja herättävään koulumuseoon, jonka tämän vuoden yhtenä teemana on koululaisten laulukirjat. Ammattitaidolla ja kokemuksella Ulpu kertoi retkeläisillä Suomen koulun vaiheista ja omista muistoistaan seikkaperäisesti, huumoria unohtamatta. Moipuolisesti oli saatu vanhaan nuoriseurantaloon kerätty tavaroita, kirjoja ja muuta oppimismateriaalia ihan 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Moni löysikin itselleen tutun Aapisen tai laulukirjan ja yhdessä muisteltiin omia kouluaikoja. 

Muisteloita jatkettiin Tervatalon puolella maittavien kahvien äärellä ja samalla Antti Suikkanen kertoi omalla kotikylällään, Elimäellä olevasta kylähistoria-kirjan projektin vaiheista, joka herättikin paljon kysymyksiä retkeläisissä, sillä onhan meidän kylällä liki parikymmentä vuotta puhuttu kylähistorian kirjoittamisesta. Hyviä vinkkejä, ajatuksia sekä ohjeita "sudenkuoppien" välttelemiseksi saatiin, kenties pieni kipinä oman kirjan kirjoittamiseen. Eeva puolestaan kertoi naapurikylämme Kimolan kylähistorian etenemisestä, jonka työstäminen aloitettiin jo 80-luvulla. Eeva myös valaisi punamullan keittämisen saloja sekä Kotiseutuyhdistyksen toimintaa.

Näkymisen ja kokemisen arvoinen paikka oli Kotiseutuyhdistyksen museokangas! Suuret kiitokset lämpimästä vastaanotosta ja vieraanvaraisuudesta Kotiseutuyhdistykselle! Vastavierailulle tervetulleeksi toivottaen Vuolenkosken väki

Turinatuvan emännät Paula ja Tuiren kiittävät myös Turinatuvan väkeä kuluneesta keväästä! Ensi syksynä taas nähdään Kyläpisteellä kahvikupposten äärellä tarinoiden.

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry