Kylämme retkikunta palasi Loviisasta pussien ja nyssäköiden kanssa ideoita pulppuen!

Retkipäivä alkoi jo varhain aamulla retkikunnan suunnatessa autojen nokat kohti Loviisaa intoa täynnä odottaen mitä vastavierailu Loviisan wanhat talot -tapahtumaan tuo tullessaan. Tämä Tuu tupahan –työryhmän virkistys- ja samalla myös opintomatka syntyi yhteistyöstä tapahtuman alkuperäisen idean äidin, Maria Schulginin kanssa, joka toimii nykyään tuottajana ja tiedottajana tapahtumassa. Maria antoi kokemuksensa kartuttamana rautaisia neuvoja ja ideoita jo viime talvena tapahtumaa suunniteltaessa ja tuli vierailemaan Tuu tupahan – päivänä Vuolenkoskella.  

Retkikunta pääsi vastavierailulla tutustumaan tapahtumaan ihastuttavia kotikohteita, monen monituisia markkinoita, kirpputoreja, oheistapahtumia kierrellen. Kotikohteita tapahtumassa oli pelkästään Loviisassa 44 kappaletta. Tämän lisäksi koteja myös Isnäsistä, Ruotsinpyhtäältä ja Malmgårdin kartanolta. Muutamia mieleenpainuvimpia kohteita olivatkin Kuninkaanlampi puutarhoineen ja Villa limbbu, jonka valoisassa keittiössä tuoksui vastapaistettu saaristolaisleipä. Vaikka matkaan oli lähdetty aamuvarhain, ehti retkeläiset tutustua vain osaan Loviisan kodeista. Nähtävää ja koettavaa olisi riittänyt koko viikonlopuksi.

 

Tämän lisäksi yhteinen lounashetki Marian kanssa Villa Aaltosen ihastuttavassa kotikohteessa antoi uusia ajatuksia nimenomaan meidän kylän Tuu tupahan -tapahtumaa ajatellen. Kotiin viemisinä oli siis ilahduttavia pieniä ja suuria löytöjä kirpputorikujien kätköistä, mutta myös aivan uusia mietteitä ja intoa suunnitella kylämme omaa tapahtumaa.

Tästä kaikesta voidaan siis päätellä, että ensi kesänä toivotellaan uudemman kerran kaikki tervetulleiksi kylätiemme tiloihin ja taloihin! Eli merkataan kalenteriin suurin kirjaimin ylös lauantai 2.7.2016 ja kerrotaan siitä kaverillekin. Syksyn aikana tulee lisää tietoa ensi kesän kotoisasta tapahtumastamme, joten ollaan kuulolla!

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry