Jäniksen vuosi

Elokuvailta oli jymymenestys

Kolmatta kertaa järjestetty ulkoilmaelokuvailta Töyryn teatterissa Kymen rannalla oli jälleen kerran jotain aivan ainutlaatuista. Elokuvailta oli itseasiassa eräänlainen torjuntavoitto. Iltaseitsemän ja kahdeksan välissä kyläalueen taivaan päälle kerääntyneet pilvet heittivät hetkessä muutaman millin vettä, aiemmin päivällä levitetyt räsymatot, lavalla soittajiaan odottaneet soittimet ja muut sateenarat tavarat jouduttiin kiiren vilkkaa siirtämään lippojen alle. 

Liekö ollut "sadebluesin" tai väen kovan tahtotilan ansiota, mutta iltaa kummitelleet sadepilvet väistyivät yhtä nopeasti kuin ne olivat ilmaantuneetkin. Vielä ennen kahdeksaa satoi. Sisääntulon suulla kävi silti kova kuhina. He tulivat sittenkin! Iso joukko sadeasuihin sonnustautunutta elokuvakansaa asteli alueelle hymyssä suin esitystä odottaen. Tapahtuma on selvästi ansainnut paikkansa muiden kyläalueen ja lähipitäjien kesätapahtumien joukossa. Elokuvailta vetää, satoi tai paistoi.

Osa paikalle ajoissa saapuneista odottikin lähenevää pilven reunaa ja sateen loppumista autosta liikenteenohjaajien vinkistä. Sateen aiheuttamista kommervenkeistä huolimatta tapahtuma alkoi kahdeksan jälkeen. Yleisö osoitti talkootahtoa levitellessä yhdessä järjestäjien kanssa sateensuojaan kerättyjä räsymattoja uudelleen paikoilleen. Kaikki oli valmista.

Alkusanojen saattelemana siirryttiin kylän nuorten tähdittämän kyläkuvaelman tunnepaloihin, jota säestivät Aimo Pekkolan, Esko Särkiniemen, 70-luvun nuorisoedustajan ja Timo Parosen muistelot aina 60-luvulta tähän päivään. Kuvaelmassa aistittiin niin Ruotsiin työn perässä lähteneiden fiiliksiä kuin kyläalueen voimistumista kyläyhdistyksen perustamisen jälkeen. Erityisesti 70-luvun lopun nuorisokohtaus keräsi yleisöltä raikuvat aplodit.

Paula Holmström ja Eero Paronen saivat kunnian kylän puolesta haastatella paikalle saapunutta näyttelijägurua Antti Litjaa, joka kertoi hauskoja muistoja niin Jäniksen vuoden tekemisestä ja kuvauksista kuin tulevasta uudesta elokuvasta Mielensäpahoittaja, jossa Litja näyttelee pääosaa.

Tauolla ja tapahtuman alussa Koskenniskan Martat vastasivat maittavista tarjoiluista. Kahvin ja tuoreiden leivonnaisten tuoksu takasi kanttiinien jonoissa vilskettä. 

Illan kruunasi Risto Jarvan ohjaama Jäniksen vuosi. Ja olipa lavan edustalla pari pitkäkorvaakin iltaa ihastuttamassa.

Tämän vuoden elokuvailta oli etenkin järjestäjille ikimuistoinen. Varmasti myös monelle katsojalle. Lämmin ja iso kiitos ja kädenpuristus kaikille elokuvailtaa yhdessä tehneille nuorille, liikenteenohjaajille, järjestyksenvalvojille, Martoille, äänentoistolle, katsomotalkoolaisille sekä kaikille teille, jotka osallistuitte Jäniksen vuosi -elokuvaillan mahdolliseksi tekemiseen. Yleisölle olemme kiitollisia, Te tulitte, vaikka alussa satoi. 
 

Erityiskiitos Teille näyttelijälegenda Antti Litja, kun annoitte aikaanne ja saavuitte iltamme iloksi yleisöä viihdyttämään. Tämä elokuvailta ei unohdu.

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry