Mankelimatkat

Mankelimatkojen ensimmäinen järjestetty seuramatka to 17.7.

Nyt Vuolenkoskellakin pääsee seuramatkoille. Tiedossa letkeää lomameininkiä, mukavia kohteita, hyvää evästä ja rentoja oppaita. 

Ensi viikolla torstaina 17.7. on tarkoitus startata Mankelimatkojen ensimmäiselle järjestetylle seuramatkalle. Seuramatka starttaa Vuolenkosken kioskilta klo 16. Mukaan voi lähteä omalla pyörällä tai sitten lainamankelilla. Lisäksi kahdelle nopeimmalle varaajalle tandempyörä, joten ilmoittautua kannattaa pikaisesti! Myös perheen pieni väki on mankelinmatkoille erittäin tervetullut. Ensimmäiselle matkalle meillä on varattuna pari kappaletta lasten pyörävaunuja, joissa kahdelle pikkumatkustajalle paikat ja vyöt. Lasten pyöriä meillä ei valitettavasti vielä ole, mutta jos tarvetta olisi, niin laitathan asiasta viestiä ja saata asia järjestäjien tietoon, niin teemme parhaamme järjestääksemme sopivan kokoisen pyörän.

Järjestetyn seuramatkan pituus on n. 13 kilometriä, mutta koko matkaa ei tarvitse taittaa fillarilla, vaan Saviolla pääsee pienen pätkän oikaisemaan traktorikyydillä. Mankelimatkoilla ei pyöräillä hiki hatussa, vaan nautiskellaan suven tuoksuista ja maisemista yhdessä kurvaillen. Niinpä matkan aikana kerrotaan mukavia tarinoita matkan varrelta menneiltä vuosilta ja miksei näiltäkin päiviltä.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Kilkkilän Farmilla, jossa päästään ihastelemaan kuuluisia, pitkäkaulaisia strutseja. Näiden lisäksi tilalla on suuri joukko erilaisia kanalajeja, joita myös päästään katsastamaan. Kierroksen jälkeen matka taittuu Ojassuolla eteenpäin. Saviolle tultaessa hilpastaan Karkeloille.

Toisena pysähdyspaikkana on siten Karkelan pihapiiri, jossa Lean ja Pekan puutarhamiljöö tarjoaa monenlaista katsottavaa niin pienille kuin suurille viherpeukaloille. Karkelat ovat rakentaneet ja kasvattaneet puutarhaa jo vuosien ajan, joten pitkäaikainen harrastus on synnyttänyt hurmaavan pihamiljöön.

Karkeloilta suunnataan Ylä-Järvistentielle ja sieltä Husulan Vinttiin, jossa samalla viikolla on avoimet ovet ja nastolalaisen naistaitelija Leena Horpun taidenäyttely. Matkalla juodaan sumpit ja mehut sekä nautitaan suolaista ja makeaa. Reissun päätteeksi palaamme kioskille.

Mankelimatkojen seuramatka maksaa 15€ aikuisilta, 8€ 7-15-vuotiailta ja alle kouluikäiset pääsevät ilmaiseksi. 15 ensimmäistä ilmoittautunutta pääsee mukaan. Varaa siis pian paikkasi! Mankelimatkojen tuotto käytetään kylän kehittämiseksi.

Hintaan sisältyy kierros Kilkkilän Farmilla, pyörävuokra, esittelyt Karkelassa ja Husulan Vintissä sekä tarjoilut, pientä suolaista ja makeaa sekä kahvia ja mehua.

 

Ilmoittautua voit puhelimitse:

040 7705987 , Johanna

050 564 2671, Paula

tai sähköpostitse 

omaverkko@vuolenkoski.fi

ilmoittautumiset su 13.7. mennessä.

 

Mankelimatkat järjestää Omakylä Vuolenkoski.

Tässä mukavaa lomatekemistä kaikenikäisille! Eli eikun ilmoittautumisia vetämään. Ja vielä muistutuksena: tandem kahdelle nopeimmalle varaajalle. Mikä huikea tilaisuus!

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry