"Sitä oltiin käräjillä"

Sää oli sateinen ja kylmä, mutta seuratalon sisältä kuului leppoisa puheensorina ja välillä iloiset naurunpyrähdyksetkin. Ei olisi uskonut, että sitä oltiin käräjillä!

Viime torstaina kokoontui joukko yrittäjiä ja yrittäjyydestä kiinnostuneita seuratalolle Omaverkko – projektin järjestämille yrittäjäkäräjille. Hurjasta nimestään huolimatta, illan ohjelmassa oli keskustelua maaseudulla yrittämisestä ja siihen liittyvistä ajatuksista ja haasteista leppoisasti iltakahvien ääressä. Ensimmäiseksi kuultiin tiivistetysti, miten yrittäjyys näyttäytyy kylällämme. Omaverkko – projektista Ville Pisto kertoi lyhyesti vuonna 2012 toteutettujen 68 yrittäjän keskustelutuokion annista, jota on työstetty kuluneen talven aikana projektin puuharyhmän toimesta. Lopputuloksena on syntynyt noin 40-sivuinen kattava raportti, ”Lähdetään yrittämään!”, jossa yrittäjyyttä on lähestytty kolmen teeman kautta; yrittäjien yhteistyö, yrittäjyyden haasteet sekä markkinointi. Kyseinen raportti julkaistaan myös virrassa ja sitä on mahdollista pyytää sähköisessä muodossa projektiryhmältä.

 

 

Ilta jatkui kutsuvieraiden puheenvuoroilla. Seuratalolle oli nimittäin kutsuttu kolme mielenkiintoista lähiseudun yrittäjää avaamaan keskustelua maaseudulla yrittämisestä kertomalla oman polkunsa yrittäjäksi sekä kokemuksistaan maaseudulla yrittäjänä toimimisesta. Padasjoen Auttoisista oli saapunut paikalle rempseä Keinuhongan tilan ja Lifestyle puoti Suvimarjan emäntänä toimiva Suvi Siljander. Suvi kertoi hauskan seikkaperäisesti, miten hänestä, joka aikoinaan vannoi, ettei enää palaa ”tuppukylään”, tuli ensinnäkin maatilan emäntä ja myöhemmin myös vanhaan navettaan rakennetun sisustuspuodin sekä lähiruoka- ja luomumyymälä Navettamarketin perustaja. Suvi on panostanut markkinointiin ja hyödyntänyt paljon markkinoinnissaan SOME:a eli sosiaalista mediaa, mikä kiinnosti kovasti paikalle saapuneita yrittäjiä.

 

Myös Jaalan Huhdasjärvellä sijaitsevan majoitus-, juhla- ja aktiviteettipalveluita tarjoavan matkailutila Sinibell:n yrittäjä, Karoliina Suikkanen kertoi markkinoinnin haasteista taajaman ulkopuolella. Alueen yrittäjät ovatkin kehitelleet yhteistyössä repovesikeskus.fi – palvelun, jonka kautta tavoittaa keskitetysti alueen majoitus-, opas-, ja ohjelmapalvelut.  Karoliina esitteli myös palvelun online – varausjärjestelmän. Näin pitkälle viety yhteistyö yrittäjien kesken herätti ihailua, mutta myös ideoita varausjärjestelmän hyödyntämisestä esimerkiksi kylän yhdistysten ja seurojen virkistysreissujen järjestämisessä. Miehisempää näkökulmaa iltaan toi puolestaan asikkalalainen Sami Näsi, jonka vuonna 2001 perustama TMI Asikkalan auttava käsi tarjoaa Päijät-Hämeen alueella muun muassa erilaisia metsurintöitä, kuten pihapuiden kaatoa, myrskypuiden raivauksia, taimikonhoitoa ja ainespuun tekoa, sekä polttopuun myyntiä. Myös Sami kertoi alueella toimivien yrittäjien yhteistyöstä esimerkiksi koneiden suhteen.

Ilta antoi varmasti kylän yrittäjille uusia ajatuksia ja ideoita, ja miksei yhteistyötä yli kuntarajojen? Käräjien naisväki varmasti ainakin kirjoitti ylös kesän muistilistalle vierailun sisustuspuoti Suvimarjaan, sillä niin ihastuttavia olivat Suvin näyttämät kuvat tuotteista!

Omaverkon – puuharyhmä kuulisi mielellään kommentteja illan annista. Olisiko vastaavanlaisille illoille tarvetta? Palautetta sekä mahdollisia toivomuksia ja ideoita vastaavanlaisista illoista ja yrittäjävieraista voi laittaa Omaverkon sähköpostiin: omaverkko@vuolenkoski.fi

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry