Rusinat ja Rypäleet kohtasivat Vuolenkoskella

Sellaisia mukavantuntuisia kohtaamisia

Sellaisia mukavantuntuisia kohtaamisia oli koettavissa, kun kourallinen Rusinoita ja muutama kourallinen Rypäleitä tapasivat toisensa Vuolenkosken Seurakuntakodilla. Perimätieto ja hymyt vaihtuivat kahvipöydän antimien ääressä ja leikintohinassa. Humorantisti Rusinoiksi kutsuttu vanhempi väki jututti nuorempaa Rypälesukupolvea ja aina välillä suunta vaihtui, kun senioreita haastettiin kimurantein kysymyksin.

 

Särkiniemeläinen Irma Väkevä toi tapaamiseen mukanaan koko lajitelman kiehtovaa paikallishistoriaa. Saimme jälleen kuulla pelkkää hyvää oman kylän verrattomista miehistä – siitä kuinka vuolenkoskelaiset urhot tunnettiin hyvästä maineestaan jo 40 ja 50 -luvuilla. Eivät koskaan huijanneet ja aina sanoivat kädestä päivää – niin kuin nykypäivänäkin, eikös juu? Uuden polven tulokkaat kuuntelivat ymmyrkäisinä myös sukkelaa kerrontaa vanhemmuudesta. Väkevä muisteli kuinka vanhempansa olivat kunnon väkeä. Sodan läpikäynyt isä säilytti kovista kokemuksista huolimatta valoisan luontonsa loppuun asti. Elämänarvot olivat kohdillansa ja ryhdissänsä. Vanhemmilla oli auktoriteettia – totella piti, mutta aina oli aikaa sylille. Siinä tuli vanhemmuuden konstia meille kauniissa paketissa ja rusetti päällä.

Rypäleet pistivät välillä värityskynät laulamaan, kun santsikupillisten kanssa mietittiin nykymaailman materialismit ja muut hälpätykset. Ennen oli ennen ja nyt on nyt – ja kyllä monet asiat olivat järkeenkäypäsemmin silloin. Vanhoilla ajoilla oli tapana tehdä se mihin ryhdyttiin ja tehdä huolella. Tuuman heitto taikka viikon huikka ei meinaa nykyään yhtään mitään.

Todettiin myös yhdestä suusta, että näinä päivinä on kaikkea liikaa. Mielikuvitus rispaantuu. Kas ja kappas, kun Irma-Rusina kaivoi laukustaan hurmaannuttavan käpyeläinfarmin! Tokkaan mahtui niin sorkkaeläimiä kuin lemmikkipuolen edustajiakin, sarvipäitä ja hulmuharjoja. Lapset ihastelivat käpyhahmoja ja originelleista askartelemuksista saatiin monta kokeilunarvoista ajatusta. Kekseliäisyydellä ei ole minkään valtakunnan rajapyykkejä, kun luonto tarjoaa materiaalejaan.

Erityiskiitos vanhemmalle väelle! Yhteisestä illasta jäi monta viisautta niin pienten kuin isojenkin elämänreppuun ja mustikkamuffinssien lisäksi iloisa maku suuhun. Hyvällä mielellä kohti uutta turneeta!

 

Rusinat ja Rypäleet kohtasivat Vuolenkoskella

 

Rusinat ja Rypäleet kohtasivat Vuolenkoskella

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry