Vuolenkosken vesiosuuskannan verkko tullaan littämään siirtoviemäriin, joka rakennetaan Nastolasta. Kuva Nastolan ja Iitin rajalta läheltä Vuolenkoskea, jonne siirtoviemäriä parhaillaan rakennetaan.

Vuolenkosken jätevesiviemäröinti etenee rivakasti

Jätevesiverkon saaminen Vuolenkosken nauhataajamaan on hyvässä vauhdissa. Suunnittelun maastotyöt on tehty ja varsinainen toimistotyö on käynnissä Maveplan Oy:ssä Kuopiossa. Marraskuun alkupuoliskolla saadaan kustannusarvion, joka pohjautuu todelliseen suunnitelmaan.

Rakentamiseen päästään mahdollisesti vielä tämän vuoden puolella ja koko hankkeen on valmistuttava rahoitussyistä vuoden 2014 loppuun mennessä.

Lopulliset rakentamispäätökset tehdään Vuolenkosken vesiosuuskunnan kokouksessa kiinteistönomistajien kiinnostuksen mukaan. Kokous pidetään heti suunnitelman ja kustannusarvion valmistuttua marraskuun alussa. Nyt tekeillä oleva suunnitelma kattaa koko siirtoviemärin varren, rannasta aina Kylänmäelle asti. Osin toteuttaminen tulee tapahtumaan vasta myöhemmin kysynnän mukaan.

Ensivaiheen sitovat liittymäsopimukset tehdään marraskuussa

Marraskuun alussa pidettävän osuuskuntakokouksen jälkeen tehdään sitovat liittymäsopimukset. Osuuskunta ei halua olla minkäänlainen pakottaja, vaan ennemminkin mahdollisuuksien luoja. Nyt Kaakkois-Suomen ELY:n kanssa neuvotellun 40 % julkisen tuen odotetaan vahvistuvan lopullisesti marraskuun alussa. Julkisen tuen turvin jätevesiverkosto voidaan rakentaa 40 % edullisemmin, kuin lykkäämällä sitä vuoden 2016 alussa päättyvän siirtymäajan loppuun.

Rakennusurakkaneuvottelut käynnistyvät kilpailutuksella heti suunnitelman valmistuttua julkisen hallinnon tavan mukaisesti. Kilpailutuksen aikana tehtävät sopimukset sisällytetään mukaan urakkaan. Marras-joulukuun vaihteeseen sijoittuvan ja myöhemmin päätettävän päivän jälkeen ei tähän ensivaiheeseen voida enää ottaa mukaan uusia liittyjiä, vaan myöhemmin herännyt kiinnostus voi saada toteutuksen vasta toisessa rakennusvaiheessa. Julkisen tuen määrästä, liittymähinnasta tai käynnistymisajankohdasta 2. vaiheen osalta ei ole vielä tietoa.

Tilapäisrahoituksen selvittelyt hallitus on jo käynnistänyt. Tavoitteena on saada vakuudet järjestettyä siten, että koko rakentamisvaihe voitaisiin toteuttaa lainarahoituksen turvin. Näin on ajateltu, koska ELY-rahoituskin maksetaan jälkikäteen ja senkin johdosta lainaa tarvitaan. Tällä menettelyllä koko potti maksettaisiin käyttöönoton yhteydessä. Samalla rakennetun verkon vakuusarvoa voitaisiin käyttää mahdollisesti tarvittavan rahoituksen vakuutena niiden osalta, joilla ei mahdollisuutta kertasuoritukseen ole.

Katso myös VVOK:n sivu http://vuolenkoski.fi/fi/kyla/yhdistykset/vuolenkoskenvesiosuuskuntavvok

Yhteystiedot:

Osuuskunnan hallituksen pj

Eija Kauppila,  0400-552 982, eija.kauppila@vuolenkoski.fi

Hallituksen jäsenet:

Jukka Kemppinen (040-592 7298, jukka.kemppinen@vuolenkoski.fi), Hannu Herkama, Mikko Purho ja Hannu Kauppila

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry