Olympia-aate otettiin urheasti vastaan Vuolenkoskella

Roosa:

Joukko liikunnanohjauksen perustutkinnon suorittajia saapui Vuolenkoskelle torstaina 22.9. Opiskelijat käyvät tutkinnon viimeistä vuosikurssia Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä. Opintojensa tueksi he järjestivät Tarja Westerlundin ja Tero Kyrkön opastamana olympiateemaisen liikuntailtapäivän koko koululle.
Tämä kerta oli sekä kolmas että viimeinen laatuaan.
Sää ei todellakaan suosinut iltapäivää. Heti ohjelman alkaessa urheilukentällä vettä alkoi tulla taivaan täydeltä. Siitä huolimatta koululaiset tutustuivat urheasti alkuperäiseen olympia-aatteeseen. Alkulämmittelynä toteutettu jättipallopesis sai aikaan vauhtia ja vilskettä.

Lämmittelyiden jälkeen opiskelijat jakoivat oppilaat kolmeen ryhmään: roomalaisiin, kreikkalaisiin ja suomalaisiin. Ryhmiinjakotilaisuus sai myös aikaan iloisia hihkaisuja. Näissä ryhmissä tutustuttiin erilaisiin urheilulajeihin, joita kisattiin olympialaisissa kauan aikaa sitten. Opiskelijat olivat onnistuneesti soveltaneet lajit kaikille sopiviksi. Vauhtia hidastivat ainoastaan märät vaatteet, mutta liikunnan tuoksinassa nekään eivät paljoa haitanneet.
Lajeina oli muun muassa moukarinheittoa, haavipalloa, aitajuoksua, keihäänheittoa, pituushyppyä ja pallonheittoa. Oppilaiden mielestä lähes kaikki lajit olivat parhaita. Opiskelijoiden ohjaus oli tarpeeksi jämäkkää, muttei liian totista. Vesisateesta huolimatta tapahtuma onnistui hyvin, mutta kun sade kuitenkin alkoi yltyä yltymistään, oli urheilu lopetettava ennen aikojaan.
Ennen kuin iltapäivä saatettiin kokonaan päätökseen, oli vielä vuorossa palkintojenjako. Kaikki saivat hienosti askarrellun hopeisen mitalin. Niihin tunnelmiin oli hyvä päättää reipas liikuntatuokio.

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan upouuteen, maaliskuussa 2021 avattuun Kyläkeskukseemme!

Kyläkeskus on auki seuraavasti 15.8.22 alkaen:

ti: Hieroja paikalla

Hieroja Liisa Kuoppamäki palvelee Kyläkeskuksella tiistaisin ajanvarauksella.

Yhteystiedot:

Kyläpiste 044 788 7878

Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry

Hieroja, Liisa, 040 500 6511, 

http://lihashuoltokuoppamaki.fi

 Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733