Nahkanikkari

Nahkanikkarina tunnettu Maarit Harju unelmoi nuoruudessaan vaatesuunnittelijan ammatista. Ilmajoen Käsi ja taideteollisuusoppilaitoksessa Maarit kuitenkin innostui nahkatöistä, joka muutti Maaritin ammatillista suuntautumista kankaiden käsittelystä nahkaan. Maaritilta taittuvat niin nahkatakit, -liivit, -housut kuin nahkaiset lentäjätakitkin asiakkaille mittatilaustyönä perusmalliston lisäksi. Näiden lisäksi tämä taitava käsityöläinen tekee myös erilaisia nahkatakkien korjaustöitä tilauksesta. Ateljeeompelijaksi ja artesaaniksi kouluttautunut Maarit pyörittää käsityöalan yritystä, jonka toimipisteet ovat niin Kouvolassa kuin Vuolenkoskella.

Kouvolassa opiskellessaan Maarit teki veteraanimoottoripyöräilijöille nahka-asusteita, mistä alkoi nahka-asujen valmistaminen. Vuonna 1996 Maarit perusti Dobradesignin yrityshautomon avustamana. Tuolloin hänellä oli jo valmista asiakaskuntaa ja laitteet valmiina. Vuolenkoskelle Maarit siirtyi yrittäjäksi myöhemmin 2000-luvulla.

Erilaisten nahkatöiden lisäksi Maarit pitää kursseja ja tekee brodeerauksia sekä yrityksille ja yksityisille. Viime vuosien aikana Maarit on myös tehnyt ja koonnut erilaisia liikelahjoiksikin sopivia Vuolenkoski -tuottepakkauksia, jotka sisältävät yrittäjän omien tuotteiden lisäksi kylän paikallisten tuottajien tuotteita.

Maarit pitää uusien tuotteiden suunnittelusta ja uusia ideoita tuleekin jatkuvasti. Kierrätysmateriaalien käyttöä hän pitää tulevaisuuden juttuna. Vapaa-aikaansa Maarit viettää perheen parissa. Maarit on myös aktiivisesti kehittämässä kylän nuorten toimintaa.

Yhteystiedot

Nahkanikkari
Maarit Harju
Vuolenkoskentie 1340 19160 HUUTOTÖYRY
040 084 4706