Tuu tupahan -tapahtuman kohde

Käsityö- ja kahvitupa Peurankello

Ovi auki sydäntä myöden
Siinä se seisoo.
Vanha kaupparakennus, melkein Vuolenkoskentietä hipoen. On seissyt jo vuosikymmenien ajan. Kylänmäellä.
Vaikka paikan entisaikojen vilkkaasta kaupankäynnin atmosfääristä ja usean kauppiaan ajasta on monta kiveä pyörähtänyt, ja yhden kauppapaikan entisistä rakennuksista rauniotkin ovat terassin mutteripöydän ytimenä, niin tuohon pienen puodin monen monta tarinaa kertovaan tunnelmaan pääsee helposti.
Oven avattuaan aukeaa pala maailmaa johon, näinä kitsin ja sipsin aikoina, ei enää kovin herkästi pääse.
Vanhan sekatavarakaupan tiskin takaa hymyilee ja tervehtii iloinen nainen. Mervi Komppula.
Vaikka Mervin päivä PeuranKellossa on alkanut leipoen ja muita oven avaamista vaativia hommia valmistellen jo silloin kun kukotkin vielä nuokkuvat orrellaan, jokainen ovesta sisään tuleva asiakas tervehditään iloisesti.
Mervi elää yrittäjäperheessä syntynyttä unelmaansa, joka avasi ovensa asiakkaille vuonna 2002.
Tuon unelman kyllä aistii. Kahvila on auki yrittäjän sydäntä myöden. Sillä juuri tuo herttainen ja huomioiva kanssakäymisen ilmapiiri on PeuranKellon spesialiteetti. Alati elävä käyntikortti. Olitpa sitten ensi kertaa piipahtava turisti tai vakiasiakaskuntaan lukeutuva. Juurikin tuo asiakkaiden kohtaaminen on se Mervin voimanlähde. Koskaan ei voi tietää kuka ovesta sisään tuleva, tulee sydänystäväksi asti. Kaikkien kohdalla se on avoin mahdollisuus. Mervin ajatus ja tapa tavata ihania ihmisiä on jo kokemisen arvoinen juttu sinänsä. Harvinaista herkkua.
Entäpä ne herkut sitten.  
Mervin käsien kautta jokaikinen ihana runsaan leivonnaistarjonnan tuote on valmistunut. Todellakin juurtajaksain lähituotettuja kotileivonnaisia. Sillä kaikki piirakoiden marjatkin ovat lähimetsien ja puutarhojen antimia. Valinnanvaikeudesta päästyään, on pienten pöytien ääressä lämminhenkistä nauttia kupponen hyvää kahvia ja se herkullinen makea tai suolapala pikkunälkään. Helposti tarjoutuu tilaisuus turista mukavia. Niin tutun kuin satunnaisenkin matkailijan kanssa.
Kesäsään ollessa suotuisa, terassi tarjoaa ulkoilmasta nauttiville paikan istahtaa maalaiskylän menoa aistimaan.  
Jos malttaa siis tulla ulos. Sillä puoti suorastaan tulvii mitä ihanimpia käsitöitä. Keramiikkaa. Neuloksia. Koruja. Huovutustöitä. Mattoja. Puutöitä. Kayttöä ja koristusta varten toinen toisensa jälkeen ihastuttavat uniikilla ja persoonallisella olemuksellaan.
Mökkituliaisten ja muistiaisten hommaaminen kannattaa kaupungista unohtaa.
Tästä valikoimasta lyötyy varmasti jotakin hauskaa, hyödyllistä ja persoonallista. Vaikka merkkipäivän lahjaksikin jotain, mitä ei varmasti ole kellään samanlaista.
Hyllyssä on myös paikallisen myllyn tuoreita puhtaita jauhoja. Ja kauraryynejä joista pyöräytetyn puuron jälkeen et pikaliisterin syöjäksi enää helposti tokene. Kananmunia läheltä, vaikka egologisesti omaan kennoon ostettuna. Hunajaa. Tuoreita mausteita. Ja mitä kaikkea vielä, kannattaa ehdottomasti mennä itse katsomaan.
Pieniin kokouksiin ja muihin kahvitilaisuuksiin voi puodin yläkerrasta vuokrata tilaa. Ja on siellä ollut taidenäyttelyä ja monenmoista esittelytilaisuuttakin.
Mikä erinomainen tilaisuus hylätä teollisuus-viinerillä ja konekahvilla puudutettu puolikuiva neukkari ja pitää erilaisen elämyksen ja herkullisten kotileivonnaisten täydentämä kokous historiaa havisevan puodin yläkerrassa. Tulla vaikka pikkuisen kauempaakin.
Ulkoilman nauttimiseenhan löytyy Vuolenkoskelta mitä parhaimmat puitteet.
Olisiko kiva puikahtaa talviseen metsään patikoimaan? Juuri ostettu virveli suorastaan huutaa kaloja narraamaan? Vai tekisikö mieli hieman vesille meloskelemaan?
PeuranKellosta voit vuokrata lumikengät, kanootin ja ostaa kalastusluvat. Ja iloiset vinkit saat kaupan päälle.

Silloin tällöin on PeuranKellon pihamaallakin kauppameininkiä vanhaan malliin. Nokipannu porisee kahvinkeittäjän komppaamana nuotiolla ja myyjiä tuotteineen on moneen lähtöön. Näistä tapahtumista ja kaikesta ideoita ja kysymyksiä herättävästä lisätietoja kannattaa kysellä Merviltä 050 323 7211 mervi@peurankello.fi.
Tulehan sinäkin ihastumaan, innostumaan ja nauttimaan Vuolenkoskelle PeuranKelloon.
Vuolenkoskentie 1153
19160 Huutotöyry

 

Tuu tupahan yhteystiedot

Omakylä Vuolenkoski Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ville Pisto, 044 35 72 082, ville.pisto@vuolenkoski.fi

ja tapahtumakoordinaattori Johanna Salonen, 040 77 05 987, johanna.salonen@vuolenkoski.fi

tuutupahan@vuolenkoski.fi