Millainen oli kaikkien yhteinen, elävä joulukalenteri vuonna 2015?

Hyvä, lämmin, hellä on mieli jokaisen, kun koko kylän yhteinen joulunodotus alkaa ensimmäisen adventin koittaessa.

Perinteet ovat tunnetusti maaseudulla voimissaan, mutta erityisesti näillä tietämillä niihin osataan myös ottaa uudenlaista tuntumaa, kuten idea elävästä joulukalenterista osoittaa.

Vuoden kylä 2014 tunnetaan tavasta ajatella laajemmin ja kaikki mukaan ottavasta asenteestaan. Ja mikä parasta, tehtiin mitä tahansa niin olemme joukolla liikkeellä. Kylä ei kaivaudu karhun kainaloon talviunille vaan inspiroituu yhteistekemiseen myös sydäntalven siimeksessä. Vuolenkoski on asenne ja kaamos kaunis asia. Kaiken takana on tapa ajatella parhain päin, heittäytyä ja fiilistellä oikein olan yli aina kun siihen tarjoutuu mahdollisuus.

Yksi mahdollisuus tarjoutuu nyt joulukalenteriteeman myötä. Ei kestänyt kuin tovi jos toinen, kun idea sytytettiin tänäkin vuonna, työryhmä oli perustettu ja 27 luukkua täytetty ilolla, valolla ja kanelintuoksulla. Petrasimme taas, tottakai - yksi luukku lisää viime vuoteen verrattuna!

 

Vilkkusilmäisesti itseään kylän kalenteritytöiksi kutsuva ryhmä on päässyt ilonpitoon kiinni jo tempauksen suunnitteluvaiheessa ja haluaa hymyn kera kiittää kyläläisiä todella hienoista ideoista ja tahdosta lähteä mukaan!

Kalenterin ideariihessä kahvipöydän antimien voimalla vauhtiin myllätyt suunnitelmat vilistivät pitkin kylänraittia. Parhaat niistä valjastettiin luukutettaviksi ja valmennetaan toteutuskuntoon. Loput kirjataan ylös jatkojalostusta ja tulevia vuosia varten, sillä niin kuin elämässä on opittu, ei liioin pyörää kuin joulukalenteriakaan kannata keksiä aina uudelleen. Jääpähän aikaa nostaa ajatukset priimasfääreihin, kun saa käydä käsiksi jo kertaalleen pöyhittyyn idealaariin.

 

Elävän joulukalenterin perusidea on luokseenkutsuva. Suurien, puisten luukkujen saranat narisevat joulukuun kuulaissa aamuissa kertoakseen, minne juuri sen päivän salaisuus kyläläisiä kuljettaa. Luukut aukeavat vanhan palotallin - kyläläisille tutun Kirahvitallin - tunnelmassa (osoiteen Vuolenkoskentie 1198 huitteilla) joulukuun aamuina noin kello 6..7... (miten nyt tonttu kunakin aamuna liikkeelle heräilee) aina jouluaamuun asti. Ensimmäisen kerran luukku narahtaa jo Adventin koittaessa 29. päivä marraskuuta.

Luukkuihin piilotetaan tapahtumia ja tunteita. 27 luukkua on pakattu täyteen huopatossuilla hiipivää salaperäisyyttä, kynttilän valossa hymyilevää lämpöä ja kanelisahramisekoitteista jouluoloa. Hakusanoja ovat yhdessä ilakointi, positiivinen uteliaisuus, myötäeläminen, käsillä tekeminen, silmin näkeminen, sisäisesti kokeminen, hyvänmielen tunteet, onnistumiset ja jokamies-tonttumaisuus. Ihmeteltävää on kaikille joulumielisille, ikään, rotuun, kokoon ja sukuun katsomatta.

 

Joulukalenterin kulkua kohti joulupäivää voi seurata myös täällä verkossa, Vuolenkosken Virrassa. Osa tapahtumista julkistetaan odottavien tietoisuuteen jo ennalta ja osa sisällöstä pidetään ´hyshys´ aina luukun avausaamuun asti. Näin yhteiseen joulunodotukseen voi lähteä mukaan sekä suunnitelmallisesti että tyystin ekstemporee. Ennakkoon avatut tapahtumat voit löytää tältä sivultolta sekä koteihin ja Kyläpisteelle jaetusta tiedotteesta. Vuonna 2015 tapahtumien luonteesta annetaan myös symbolinen vinkkaus. Katso vinkkikoodit ja ei muuta ku menoks! Luukkufiiliksiä voit puolestaan ammentaa tuoreeltaan Ajankohtaista -sivulta.

 

Joulukalenterin tarkoituksena on tuottaa suurta hyvää ja vieläkin lämpimämpää joulunaikaa kyläläisille ja kaikille, joilla asenne on vuolenkoski-asennossa.
Siis Sinäkin, Tervetuloa mukaan jännittämään!


Yhteys kalenterityttöihin: joulukalenteri@vuolenkoski.fi

 

Yhteystietomme

Elävä joulukalenteri

Avoinna joulukuun ajan vanhalla palotallilla

Vuolenkoskentie 1196

19160 Huutotöyry

Yhteys kalenterityttöihin:

joulukalenteri@vuolenkoski.fi

 

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
 
 
 

 

 

 

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry
19160 Huutotöyry

puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi