Martat kokeilumielellä!

Viime sunnuntaina Martat tutustuivat Japanilaisen keittiön herkkuun, sushiin. Tämä maailmaa valloittanut trendiruoka rantautui viime kesänä kylälle ravintolapäivänä ja makumaailmasta innostuneena Martat kokeilivat sushin rullausta porukalla.

Sushi on japanilainen perinneruoka, joka koostuu riisistä, erilaisista täytteistä ja usein myös merilevästä. Tyypillisiä täytteitä ovat mm. kurkku, tonnikala, munakas ja säilötty retikka. Martat valmistivat makeja, joissa riisi ja täytteet ovat rullattu merilevälevyn sisään.

Alkuvalmisteluiden jälkeen keitettiin ja maustettiin riisi, mikä osoittautuikin hankalimmaksi osaksi sushien tekoa. Lopulta oikeanlainen riisi saatiin aikaiseksi ja joukosta paljastui lahjakkuuksia niin riisin levityksen kuin makin rullauksen suhteen. Tosiaan neuvoen ja valvoen valmistuikin Martta-joukolta aika kasa maki-rullia. Jokainen rullaili mielensä mukaan täytteksi kalaa, katkarapuja, munakasta, kurkkua, porkkanaa ja hurjimmat Wasabi-tahnaa.

Valmiit rullat leikattiin reilun sentin paksuisiksi siivuiksi ja aseteltiin kauniisti esille maistelua varten. Uurastuksen jälkeen Martat tarttuivat urheasti puikkoihin ja maistelivat aikaansaannoksiaan soijan tai Wasabin kanssa. Lautanen tyhjeni silmissä ja taisi sushi saada muutaman uuden ystävänkin! Kotiinviemisiksi jäi vielä jokaiselle sushirulla, näin sai kotiväkikin makuja maailmalta vaihteluksi lihapullille ja perunamuusille.

Sushikärpänen puraisi sen verran kovasti, että mieliin jäi ajatus uudesta sushin valmistuskerrasta kevättalvella. Jos kiinnostus heräsi myös sinussa, laita viestiä puheenjohtajallemme tuula.forstadius(at)hotmail.com.

Elämä on parasta itse tehtynä ja niin on sushikin!

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan upouuteen, maaliskuussa 2021 avattuun Kyläkeskukseemme!

 Kyläneuvonta: 044 788 7878

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 

Hieroja Liisa Kuoppamäki palvelee Kyläkeskuksella parillisina viikkoina tiistaisin ajanvarauksella.

Yhteystiedot:

Kyläpiste 044 788 7878

Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry

Hieroja, Liisa, 040 500 6511, 

http://lihashuoltokuoppamaki.fi

 

 Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733