Heinäkuun helteillä kisakanttiinissa, niin lokakuun syyssäillä sitten hemmotteluissa

Heinäkuun vetokisojen kisakanttiinissa ahkeroineet naiset viettivät näin syksyn pimentyvien päivien piristykseksi iltapäivää Orimattilassa tutustuen Kehräämön pikkupuoteihin sekä Hellimön rentouttaviin ja virkistäviin hoitoihin. Vanhojen traktorien vetokisoissa lähes 2500 katsojan sekä talkoolaisten muonittaminen oli suuri ponnistus Maaseutunaisten luotsaamalta naisporukalta, joten nyt oli aika rentoutua yhdessä kesän uurastuksesta.

Vuoden Kylän iloisen naisporukan saapuessa Kehräämölle, oli suuntana ensimmäiseksi pieni vaatepuoti, jonka värikkäät vaatteet herättivät mielenkiinnon. Puodin kassan takaa löytyikin yllättäen kaikkien tuntema rempseä Riitta Väisänen, joka toivotti kylämme naiset tervetulleeksi puotiinsa, jossa oli niin uusia vaatteita kuin myös kirpputori. Kirpputorin puolelta löytyikin muun muassa vuodelta 1976 kaunis turkoosi iltapuku, joka Väisäsellä oli yllään Miss Europe – kruunajaisissa. Tämä puku ei luonnollisestikaan ollut myynnissä, mutta monia muita kauniita Riitan iltapukuja rekistä löytyi. Riitta esitteli myös yhdessä Lea Gesellen ja Ulla Järven kanssa kirjoittamansa teoksen, ”Hilmapäivät”, joka kertoo naisten vaihdevuosista omaperäisesti, huumoria unohtamatta. Riitta suositteli tätä hyvänä tietopakettina kaikille kylän naisille, mutta erityisesti miehille iästä riippumatta.

 

Puotikierroksen jälkeen rentouduttiin kesän puuhasteluista Hellimön hellimänä erilaisissa hoidoissa. Luvassa oli hengittelyä suolahuoneen parantavassa ilmassa, hikoilua infrapunasaunassa, kepeitä päiväunia Äänisen aalloilla, parafiinihoitoa käteville käsille sekä kirkasvalohoitoa näin syksyn pimetessä. Hoitojen jälkeen naisten kahvitellessa Hellimön suuressa salissa lämpimiin kylpytakkeihin kietoutuneina, oli mieli virkeä ja avoin; antaa syksyn tulla, Vuoden kylän naisilla riittää poweria!

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan upouuteen, maaliskuussa 2021 avattuun Kyläkeskukseemme!

 Kyläneuvonta: 044 788 7878

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 

Hieroja Liisa Kuoppamäki palvelee Kyläkeskuksella parillisina viikkoina tiistaisin ajanvarauksella.

Yhteystiedot:

Kyläpiste 044 788 7878

Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry

Hieroja, Liisa, 040 500 6511, 

http://lihashuoltokuoppamaki.fi

 

 Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733