Juhlat, jotka muistetaan

Ja niin se taas nähtiin. Ryhdytään mihin vain ja, jo vain, se osataan. Hallussa on juhlimisen taito ja notkeus, sitkeydestä puhumattakaan. Lauantain Vuoden kylä -juhlailtamissa vedettiin kovaa, korkealta ja uuvahtamatta.

Monipuolista ja tunnepitoista ohjelmaa sisältäneeseen juhlaan osallistui lyhyellä ja pitkällä oppimäärällä laskettuna kolmisen sataa hyväntuulenlähettilästä. Osallistujia oli sekä alku- että uudisasukkaiden kuin pysyväis-, muutto-, myöhännäisherännäis- ja vapaa-ajan ryhmistäkin, arvovaltainen fanittajajoukko mukaan lukien. Pitkään ja hartaasti haudutetun uutispuuron lisäksi kaikki saivat nauttia mm. pitkään ja hartaasti harjoitelluista ja ilonkyyneleisiinkin kirvoittaneista Vuolenkosken lasten esityksistä, joissa jokainen yksityiskohta oli hiottu kertakaikkiaan priimakuntoon.

Monelta suunnalta niin kylään kuin itse juhlaankin tulleita ja monelta kantilta kylävoittoon tarttuneita puheiden pitäjiä piisasi. Kylää syväluotaavat sanat hersyttivät joukkonaurua ilmoille, jos sitten pistivät myös kaivamaan huolella silitetyt ja viikatut kangasnenäliinat puvuntakin rintataskuista. Jos voisi siten kuvata tilanteen laatua, että sana oli hallussa. Jopa niin, että rohkaisi ajatusta oman puhujain pöntön tai saarnastuolin hankkimiseksi Seuratalolle.

Lasten esitysten lisäksi puheosuuden kohokohdiksi nousivat Pekka Holmströmin henkilökohtaiseen kokemusmaailmaan pohjautuvat sanat sekä Kantolan kauniiden tyttöjen sykähdyttävä Vuolenkoskiruno – tietenkään unohtamatta niitä pihateltassa, kuutamon kuumottaessa lausuttuja totuuksia ainutlaatuisen kylän ainutlaatuisesta elämästä.

Toimintaosuuden ikimuistoisin hetki koettiin kyläpäällikkö Parosen polkutraktorinäytöksessä taivaankannen peittyessä punaisen, keltaisen ja vihreän eri sävyissä räiskyviin ilotulitteisiin. Kun ilon luultiin jo olevan ylimmillään niin, voi pojat!,  päästiin Salonen-Finskas-Kokkonen-vetoisesti vielä korkeampiin ilonpitosfääreihin tanssilattian täyttyessä mitä kumimaisimmista liikehdinnöistä. Rytke ja rytmiikka olivat läsnä. Nähtiin vakuuttavia lonkkanivelen aukikiertoa osoittavia roolisuorituksia. Silloin ihminen saattoi vain todeta: ”Mistä näitä nopsajalkoja oikein tulee . .  Vuolenkoskelta.”

Juhlatoimikunta haluaa kiittää sataprosenttisesti tunnelmaan mukaan heittäytynyttä juhlakansaa. Kiitos sisältää useita kumarruksia, syvään niiauksia, rehvakkaat kätten puristukset, aaltoja, tuuletuksia, hurraahuutoja sekä fanfaarit ja aplodit.

Koska taas juhlittaisiin?

 

 

Juhlat videotaltiointeina verkossa

Uutinen Kouvolan Sanomissa

 

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan upouuteen, maaliskuussa 2021 avattuun Kyläkeskukseemme!

 Kyläneuvonta: 044 788 7878

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 

Hieroja Liisa Kuoppamäki palvelee Kyläkeskuksella parillisina viikkoina tiistaisin ajanvarauksella.

Yhteystiedot:

Kyläpiste 044 788 7878

Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry

Hieroja, Liisa, 040 500 6511, 

http://lihashuoltokuoppamaki.fi

 

 Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733