Kiirin sählyt

Vauhtia, sykettä ja syöttöjä

Kellon lyödessä kuusi keskiviikkona illansuussa, kuuluu Vuolenkosken paloaseman pihasta autojen hurinaa. Se on varma merkki Kirin jokaviikkoisista sählyistä. Suuntana on Weckmanin urheiluhalli ja sen yläkerta, jossa on lähes täysimittainen sisäpelikenttä. Rattoisan parituntisen aikana palloja viuhuu joka suuntaan ja innokkaita pelaajia suihkii menemään vikkelään.

Kirin sählyjä on pelattu Weckmanin urheiluhallilla aina vuodesta 1994. Sählyvuoron aktiiveista alkuaikoina keskeisin oli Hannu Palmu, jonka johdolla autoletkat suuntasivat kohti Vierumäkeä usean vuoden ajan. Keskeisistä hahmoista huolimatta sählyä on pelattu varsin vapaamuotoisesti. Ensimmäisinä vuosina aikuiset ja lapset pelasivat yhdessä. Näin opittiin yhteisvastuuta ja lapset tottuivat heti hieman kovempitahtiseen peliin.

Myöhemmin pelejä alettiin pelata erikseen, ensin lapset ja nuoret ja sitten 15 vuotta täyttäneet. Tuomareita tai valvojia ei olla koskaan kentällä nähty, vaan säännöistä on kylän tyyliin pyritty sopimaan porukassa.

-Parasta sählyssä on hyvä yhteishenki ja tsemppi, kertoo Janne Koukonen, Kirin sählyvuorojen vetäjä.

Hyvä meininki ja iloinen syke kantautuvatkin pelien katselijalle jo kaukaa; sillä välin, kun toiset pelaavat, voivat toiset harjoitella syöttöjä tai muita kikkoja kentän reunoilla. Löytyypä sisäsalin toiselta sivulta kuntosalilaitteitakin, joten innokas sählyilijä saattaa ennättää harjoitella parituntisen aikana yhtä ja toista.

Monelle sählypeleistä on tullut jo leppoisa keskiviikkoinen traditio. Peleissä käydään, kun on käyty aina ennekin. Pitkän linjan vuolenkoskelaisia sählymaestroja on myös Parosen Lauri.

-Kontaktipeli kavereiden kanssa on hauskinta, kertoo pienestä pitäen pelannut ”Late”. Hänelle sählyilta on kokonaisuus, sillä joskus illan päättää tuokio tuttujen kanssa kahvilla, saunoen tai muuta mukavaa puuhaten.

Sählykausi kestää aina alkusyksystä kevään loppuun. Kirin puolesta löytyy liuta sählyvälineitä. Siten pelaaja ei tarvitse välttämättä mukaansa kuin omat sisäpelitossut, muu hoituu seuran puolesta. Kimppakyydeillä on aina päästy paikan päälle. Tämä maksuton harrastus ei katso ikää, kuntoa eikä sukupuolta. Taito karttuu pelatessa ja silmä tottuu syötellessä. Olisiko tässä sinunkin harrastuksesi?

Vuolenkosken kyläyhdistys ry

Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry
puh. 0440 255 044
kylayhdistys@vuolenkoski.fi


Pankkiyhteys:

FI80 5069 1540 0005 80

Tervetuloa tutustumaan uusittuun Kyläkeskukseen ja kyläkauppaan sekä uusiin mutta tuttuihin kyläläis-M-kauppiaisiin tammikuussa 2024.
 
Kyläneuvonta: 044 788 7878
 

Liikuntahallikorttien uusiminen

Areenan kortin voit uusia lähettämällä uusimispyynnön ja nimesi, jolla kortti löytyy järjestelmästä osoitteeseen:

areena@vuolenkoski.fi tai soittamalla numeroon: 044 788 7878

 
Hieroja Minna Kangassalo palvelee Kyläkeskuksella alkaen 25. tammikuuta 2024 aina torstaisin joka toinen viikko,
ajanvaraus p. 040-7411125 soittamalla tai viestillä.
 
Parturi-kampaaja Sini Susanna sopimuksen mukaan. Ajanvaraus: 044 988 2733
 
Yhteystiedot:
Kyläpiste 044 788 7878
Osoite: Vuolenkoskentie 1471, 19160 Huutotöyry