Karkelan tila

Pekka Karkela on matematiikan ja fysiikan lehtori ja Karkelan tilan isäntä. Karkelan tila on erikoistunut kasvinviljelyyn - tällä hetkellä tila tuottaa kuminaa ja vehnää. Karkelan tuotteet menevät etupäässä vientiin, sillä suomalaista kuminaa arvostetaan korkealle maailmalla sen vahvan maun vuoksi. Kumina on maustekasvi, joka muistuttaa ulkonäöltään koiranputkea.

Pekka Karkela syntyi ja varttui Karkelan tilalla, ja isäntä hänestä tuli vuonna 1986. Viljelijän ammattia koko ikänsä sivutoimisesti harjoittanut Pekka valmistui filosofian maisteriksi pääaineinaan matematiikka ja fysiikka. Maatalous kiinnosti miestä niin paljon, että fysiikkaa käsitelleen gradun aiheena oli viljan kuivaus. Hänen omien sanojensa mukaan viljan viljelyssä hienoin vaihe on orastus, se kun versova vilja hiljalleen nousee maasta kohti taivasta kesän koittaessa.

Maanviljelyn lisäksi Karkelan isäntä on harrastanut metsästystä ja kalastusta 15-vuotiaasta saakka. Muutoin Pekan vapaa-aika kuluu esimerkiksi golfia pelatessa ja Karkelan päärakennusta kunnostaessa. Karkelan päätalo onkin monelle ohikulkijalle tuttu ja kaunis näky - sen puutarhasta, Pekan ja etenkin hänen vaimonsa Lean harrastuksesta on kasvanut satoja kasveja, kukkia ja puulajikkeita kattava monipuolinen ja elävä kokoelma.

Yhteystiedot

Karkelan tila
Pekka Karkela
040 0815397

Jaa Facebookissa