Luukku 18.12.

Olisiko tänään aika lähteä kuusen hakuun? Vai onko mukavampi tehdä pieniä taikaleipomuksia kotikeittiössä? -Tässä ohje yksinkertaisiin koristeleipomuksiin, jotka sopivat muovailtaviksi myös lasten kanssa.


Kotiaskareluukussa tänään:

Kuusenkoristeet soodataikinasta

Noin 20 kappaleeseen koristeita tarvitset:

1 dl maissitärkkelystä

2 dl soodaa

1,25 dl vettä

Kaulin & muotteja

Esimerkiksi pitsiliina, kuviolautasia tai liinoja muotoiluun

Puutikku

Laita maissitärkkelys, sooda ja vesi kattilaan. Sekoita ainekset keskenään ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes taikina kiinteytyy (älä anna taikinan paksuuntua liikaa, koska liian kiinteä massa murenee helposti). Siirrä hieman jäähtynyt taikina kulhoon ja peittele kostealla liinalla.

Massa on valmista muotoiltavaksi jäähdyttyään. Kauli soodataikina mielellään muovialustan tai liinan päällä noin 0,5 cm ohueksi levyksi. Alustalle ja kaulimeen voi ripotella hieman maissitärkkelystä, jotta taikina ei tartu niihin kiinni. Voit painaa taikinaan kuvioita pitsiliinalla tai kuviolautasen pohjalla (esim.kastehelmi) ja valmistaa piparkakkumuottien avulla haluamasi muotoisia koristeita.

Muista tehdä reijät ripustuslenkeille esimerkiksi pilliä apuna käyttäen. Anna valmiiden koristeiden kuivua yön yli huoneenlämmössä tai 75 asteessa uunissa noin 1 h.

Hauskoja hetkiä kotitontuille!

Yhteystietomme

Elävä joulukalenteri

Avoinna joulukuun ajan vanhalla palotallilla

Vuolenkoskentie 1196

19160 Huutotöyry

Yhteys kalenterityttöihin:

joulukalenteri@vuolenkoski.fi

 Jaa Facebookissa